By Laura Vieth

Weet u nog niet waar u heen wilt op wintersport vakantie deze winter, of wilt u graag iets nieuws ontdekken? De Dolomieten in Italië zijn een populaire en opwindende bestemming. In de zomer kunt u er wandelen en in de winter skiën op een van de vele pistes. U kunt er genieten van uw vakantie in een van de talloze skigebieden. Met zijn 12 grote skigebieden is er voor elke skiliefhebber wat wils. Als we uw nieuwsgierigheid hebben gewekt, lees dan hier alles over skiën in Italië.

Dolomieten

De Dolomieten zijn een berggroep van de Zuidelijke Kalk Alpen. Ze zijn verspreid over de regio’s Veneto en Trentino-Alto Adige in Italië. Delen van de Dolomieten staan ​​sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoogste berg in de Dolomieten is de Marmolata met zo’n 3350 meter. Andere bekende toppen zijn de Civetta, de Three Peaks en de Sella.

Val di Fiemme

Val di Fiemme is een uitgestrekte vallei in de Dolomieten in het noordoosten van Trentino in Italië. Het is een internationale wellnessbestemming met uitzicht over de UNESCO Dolomieten en twee natuurparken. De 60 miljoen bomen zijn in staat om 2 miljoen ton CO2 op te nemen. Met 120 km perfect geprepareerde pistes is skiën een must in het natuurlijke paradijs van Val di Fiemme.

Sinds 2007 wordt jaarlijks begin januari de Tour de Ski gereden in de Val di Fiemme. De Tour de Ski is een meerdaagse langlaufwedstrijd en is gebaseerd op hetzelfde concept als de etappekoersen in een wielerwedstrijd.

Als u op zoek bent naar een geschikte accommodatie, dan is het Sporthotel Obereggen een goede optie. Hier kunt u de culinaire keuken, sport en ontspanning combineren terwijl u geniet van een prachtig uitzicht.

Het is mogelijk om naar de luchthaven van Bolzano (Bozen) te vliegen. Vanaf daar duurt het ongeveer een half uur om het hotel per auto of taxi te bereiken.

Spectaculair uitzicht in de Val di Fiemme

Val Gardena

Val Gardena in Zuid-Tirol is dé vallei in de Dolomieten bij uitstek. Naast 175km aan skipistes heeft Val Gardena ook de langste skipiste van Zuid-Tirol: de “La Longia” met een lengte van meer dan 10km en een hoogteverschil van 1.273m. De piste loopt van Seceda naar St. Ulrich (Ortisei), ze heeft afwisselende passages, brede hellingen, en zelfs een natuurlijke canyon en een bevroren waterval.

Als u pure luxe wilt ervaren, moet u zeker een bezoek brengen aan het Alpine Garden Hotel. In het Adults Only Hotel kunt u na een zware dag op de skipistes ontspannen in de sauna en daarna genieten van een gastronomische maaltijd.

Net als bij het skigebied Val di Fiemme kunt u met uw privévliegtuig in Bolzano landen, vanaf deze luchthaven is het 50 minuten rijden naar het hotel.

Skiën in Italië - Val Gardena
Gardena Pass

Marmolata

Marmolata ligt in het hart van de Unesco Dolomieten tussen iconische toppen en eeuwige gletsjers. De Marmolata wordt ook wel de koningin van de Dolomieten genoemd. Met meer dan 63 km aan skipistes komen zowel skiërs als snowboarders aan hun trekken. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.446m tot 2.269m wat het sneeuwzeker maakt.

Op 1.681m ligt het geweldig hotel Hotel Villetta Maria. Het typische bergchalet wordt omringd door de Marmolata en de Vernel-piek. Met een uitstekende wijnkantine en heerlijk eten is het de perfecte plek om de avond af te sluiten na een vermoeiende skireis. Het hotel ligt op slechts een paar kilometer van het skigebied Belvedere en de skilift Ciampac-Buffaure. Alle ingrediënten voor de perfecte wintersport bestemming in Italië!

Door haar ligging in het hart van de Dolomieten duurt de reis vanaf de luchthaven van Bolzano naar Marmolota ongeveer 1.5 uur. Dit is iets langer dan bij de andere skigebieden, maar daarom niet minder mooi.

Skiën in de Koningin van de Dolomieten - Marmolata

Met een privéjet naar Bolzano

De luchthaven Bolzano ligt in het zuiden van de stad op ongeveer 15 minuten van het centrum. De terminal is geopend van 5.30 uur tot 23.00 uur. Privé vluchten vertrekken vanaf de GAT of General Aviation Terminal. Deze heeft een VIP lounge gelegen op de eerste verdieping met een panoramisch uitzicht. Ze is uitgerust met een minibar met hapjes en drankjes, satelliet-tv, telefoon, wifi, pc, printer en toiletten. Er zijn ook vergaderruimtes beschikbaar.

Wanneer u per lucht taxi of privé jet vliegt bespaart u uzelf veel tijd. U slaat immers via de GAT de lange wachtrijen op de luchthaven over en hoeft pas 15 minuten voor vertrek op de luchthaven te zijn. U vermijdt hierdoor grote mensenmassa’s en mogelijke covid infecties. Alleen u en de crew zijn aan boord tijdens de vlucht.

Als u geïnteresseerd bent in andere skigebieden, lees dan gerust onze blogs over de luchthaven Samedan of Gstaad.

Are you wondering right now if your ski equipment will even fit in our Cirrus SR22? Just read our blog about the luggage compartment of the Cirrus and get your answer.

Vraagt ​​u zich af of uw skiuitrusting in de Cirrus SR22 lucht taxi past? Lees dan onze blog over de bagageruimte van de Cirrus.

Met Fly Aeolus naar de Dolomieten

Vlieg met Fly Aeolus naar de Dolomieten. Met meer dan 1600 bestemmingen is er altijd een luchthaven of vliegveld dichter bij uw vertrekpunt om naar Bolzano te vliegen voor uw skivakantie.

Bent u meer geïnteresseerd in de Franse skipistes, lees dan ons artikel over wintersport in de buurt van Chambéry of onze blog over skiën in tijden van Corona. Om een ​​idee van de kosten voor uw privé vlucht te ontvangen, kunt u onze prijscalculator gebruiken.



Als u vragen hebt of een vlucht wenst te reserveren, aarzel dan niet om ons te mailen via info@flyaeolus.com of ons te bellen op het nummer +32 (0) 3 500 9082.